Ingenting stort har någonsin åstadkommits utan entusiasm

Yogan har varit en del av mitt liv i snart 20 år, och har blivit ett sätt att leva för mig, lika viktig på mattan som utanför. I yogan ryms allt som jag känner mig hemma med och älskar. Andligheten, synen på oss människor, Moder Jord och Universum. För mig är det självklart att allting hänger ihop, är en del av samma kreativa ursprung och är beroende av vart annat.

 

På senare år har jag tagit in allt mer av ayurveda i mitt liv, den kloka, holistiska och tusentals år gamla hälsovetenskapen som handlar om att skapa balans och hälsa i kropp, själ och sinne. De båda lärorna yoga och ayurveda, olika grenar på samma Vediska träd, är underbara följeslagare genom livet. Jag är djupt tacksam att jag har dem. Att jag dessutom har haft möjlighet att utbilda mig till yogalärare och ayurvedisk hälsorådgivare har förändrat mitt liv i grunden.

Jag har kompletterat dessa två läror med utbildningar i olika energiarbete: reikihealing (klar med steg 2) och shamansk energimedicin. Reikihealing hjälper kroppen att släppa stress och oro, verkar smärtlindrande och ger energi, medan shamansk energimedicin är en mycket djupgående terapiform som hjälper oss att släppa trauman och blockeringar.       

Det är en gåva att få ge allt detta vidare. Att få inspirera en medmänniska att andas lugnare, släppa stressen, landa i harmoni och börja hitta inåt, känna sitt hjärta, sin själ och sin längtan – det är verklig skönhet. Det är när jag kan inspirera en människa att leva mer autentiskt jag är som allra lyckligast. Det vackraste är känslan när själen är berörd.

Det är viktigt att vi människor tar hand om oss själva, är i balans och lever autentiskt. Våra tankar blir ord, och våra ord blir handlingar. Våra handlingar formar våra liv, vår omgivning och hela den värld vi lever i. När vi mår bra så gör vi bra.

Det som är bra för oss är också bra för vår omgivning. Så enkelt är det. Ren mat, ljusa tankar och en vardag så fri från skadliga ämnen som möjligt gynnar även Moder Jord. Vi behöver värna om henne så att hon ger oss mat som bygger vår hälsa, inte gör oss sjuka. Allt hänger ihop. Vi är alla en.

Jag hoppas att vi ses snart i något härligt sammanhang.

Ljus & kärlek

Relevanta utbildningar

Shamansk energi­medicin­terapeut

(2 år, klar 2021), Skandinaviska Energi­medicin­skolan, lärare Lina Lanestrand.

Transformativt ledarskap

Skandinaviska Energi­medicin­skolan, lärare Lina Lanestrand.

Fördjupning i pulsläsning

Skandinaviska Ayurveda­akademin, lärare Dr Vinay Vora.

Reikihealing

Steg 1 och 2, lärare Åsa Elvegård

Ayurvedisk aromaterapi

grundkurs Skandinaviska Ayurveda­akademin, lärare Dr Vinay Vora.

Subdosha pranayama

Skandinaviska Ayurveda­akademin, lärare Johan Ljungsberg och Dr Vinay Vora.

Ayurvedisk hälso­rådgivare

Skandinaviska Ayurveda­akademin, 130 timmar, huvudlärare Johan Ljungsberg och Dr Vinay Vora.

Kundaliniyoga- och meditations­lärare

Yogahusets Kundalini­yoga­lärar­utbildning med hälsoinriktning, KRI-certifierad, huvudlärare Sada Sat Singh, Sada Sat Kaur, Charlotte Åström, Clara Nestor.

Hatha-, yin- och restorative­lärare

Atmajyotis yoga­lärar­utbildning, RYS 200-certifierad, huvudlärare Sofia Emlström

Teacher training

Kia Naddermier.

Ayurveda – läkekonst och matlagning i teori och praktik

Walter Meneses.

The art of Vinyasa, teacher training

Marla Meenakshi Joy och Ron Reid.

Introduktion i buddhistisk meditation

Stockholms buddhistcenter.

Håll kontakten ♥