Tomat och spenat är en ljuvlig kombination, och här får de sällskap av kryddor som verkligen tar fram den indiska touchen: hing, bockhornsklöverfrö, gurkmeja och spiskumminfrö.
Doshajustering: Den här grytan passar vata och kapha bäst.
Ingredienser 1-2 portioner
1 dl mungbönslinser
2,5 dl vatten + blötläggningsvatten
1 stor tomat
140 g färsk spenat
1 tsk färskriven ingefära
1 nypa hing
1 nypa bockhornsklöverfrö
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk spiskumminfrö
Gör såhär:
- Skölj och blötlägg linserna 30 minuter i hett vatten. Häll sedan bort blötläggningsvattnet och skölj igen.
- Koka upp mungbönslinserna i 2,5 dl vatten och koka med salt i 15 minuter.
- Tillsätt spenaten och låt koka 10 minuter till.
- Hacka tomaten smått.
- Värm ghi i en stekpanna och fräs tomaten tillsammans med spiskumminfrö, ingefära, bockhornsklöverfrö och hing under lock tills tomaten mjuknat.
- När linserna har kokat 10 minuter, tillsätt de frästa kryddorna och tomaten i kastrullen. Rör om och låt grytan koka ihop i ett par minuter.
- Servera med basmatiris och färsk koriander.
2 svar
Så himla gott och så lätt göra, går fantastiskt lätt lägga om livsstil, regelbundenhet känns bra, fast även en utmaning.
Men vad härligt, att det går så bra att lägga om livsstilen – när man tar lagom stora delar brukar det kännas enklare! Regelbundenhet är superviktigt för vata, viktigast är sömn och mat – du kanske kan börja där? <3 KRAM Tia