Kurer och tips för tappad smak och lukt

Har du tappat smak eller doft efter Covid? Här är några tips på hur du får tillbaka känseln i dina viktiga sinnen igen!

Min lärare i ayurveda, Dr Vinay Vora, arbetar själv med covid-patienter hemma i Indien, och det här tipset kommer (liksom de flesta andra köksråd här i portalen) från honom.

  1. Ånga med ajwain. Ta 1 tsk ajwainfrön i en stor skål, häll på hett vatten. Böj ner huvudet så att du får ångan in i ansiktet, lägg en handduk över huvudet och andas där cirka 10 minuter, 1-2 ggr/dag.
  2. Munskölj med sesamolja. Ta 1 msk sesamolja i munnen efter att du skrapat tungan och borstat tänderna. Skölj runt oljan inne i munnen tills oljan är vattning och vitaktig. Spotta ut i papperskorg. Cirka 20 minuter, 1 ggn/dag.
  3. Ingefära på tungan. Lägg cirka 0,5 tsk torkad ingefära på tungan och låt saliv komma. Upprepa 2 ggr/dag.
  4. Kosttillskott. Ta AR 1020 och AR 1005 som komplement för sinnet och matsmältningen.  

2 svar

  1. Lukt/smak, ägnar mig åt att prova dessa råd just nu. Så här långt märker jag att det är en upplevelse av att ha stoppat rökelse in i bihålorna. En doft av rökelse/bränt i doftsystemet. Smaken för min del håller sig till att jag känner salt och surt mest. Tacksam för att ha minne av hur saker smakar för det blir annars mest en konsistensupplevelse av mat.
    Fortsatt spaning 🙂

Lämna ett svar

Senaste artiklarna

I samarbete med Gerda erbjuder jag webbkursen Låt själen visa vägen i vardagen. Tillsammans med Tia-medlemmar får 750 kr i rabatt.

Boka behandling

Som medlem får du 10% rabatt på mina behandlingar. Läs mer och boka via knappen nedan. 

Aktuellt i butiken:

Medlemmar på portalen har alltid rabatt i webbutiken!

Jag prioriterar medlemmar på Tillsammansmedtia.se – ni har alltid 5% rabatt på hela sortimentet i webbutiken Ayurvediskt, med allt från ayurvediska kosttillskott och kristaller till spirit waters och orakelkort! Rabattkoden denna månad är SNÖ, uppge den i kassan när du checkar ut. Går ej att kombinera med andra rabatter.

All kärlek/Tia