Grönsaksgryta med mandel

Det kan aldrig bli för många grönsaksgrytor! Här är en mättande och riktigt god med många härliga kryddor, supergod mandel och valfria grönsaker. En riktig kick för matsmältningen!

Doshajustering: Grytan passar vata allra bäst, men även kaphas lite tröga mage gynnas av alla kryddor.

Ingredienser, 2 portioner

1 dl mandel

300 g valfria grönsaker (jag valde fänkål och bladspenat)

3 dl vatten

1 nypa hing

1 tsk gurkmeja

1 tsk koriander

1 tsk kardemumma

1 tsk kanel

1/2 tsk jaggery eller vanligt råsocker

1 msk ghi

Bergsalt efter smak (se nedan)

Servera med basmatiris.

Gör såhär:

  1. Hacka grönsakerna.
  2. Mixa mandeln till mjöl i en mixer. Jag tycker att det är gott om det är lite crunchigt, så jag finmixade inte mandeln.
  3. Fräs kryddorna utom socker och salt i ghi.
  4. Tillsätt grönsakerna och låt fräsa med ett par minuter. Om det är väldigt olika koktid på grönsakerna, vänta lite med de som går snabbast (som bladspenat).
  5. Häll i den mixade mandeln, socker och salt. Rör om, häll på 4 dl vatten, koka upp och låt koka tills grönsakerna är färdiga.
  6. Tillsätt eventuella övriga grönsaker så att allt blir klart samtidigt.
  7. Smaka av med salt.

Lämna ett svar

Senaste artiklarna

I samarbete med Gerda erbjuder jag webbkursen Låt själen visa vägen i vardagen. Tillsammans med Tia-medlemmar får 750 kr i rabatt.

Boka behandling

Som medlem får du 10% rabatt på mina behandlingar. Läs mer och boka via knappen nedan. 

Foto: Ewa Imagez
Aktuellt i butiken:

Medlemmar på portalen har alltid rabatt i webbutiken!

Jag prioriterar medlemmar på portalen Tillsammansmedtia.se och har alltid 5% rabatt i webbutiken och då och då specialerbjudanden!

Varje månad ändras rabattkoden, just nu är den OKT21. Uppge den när du checkar ut i webbutiken. Rabatten gäller hela oktober, går inte att kombinera med andra erbjudanden.