Chana dal med broccoli för pitta

Det här är en ljuvligt god gryta med kikärtslinser, chana dal, och broccoli, tillagad enligt ayurvediska principer om att alla smaker ska med. Med basmatiris till är det här en superfin måltid som håller en pitta mätt länge!

Doshajustering: Passar pitta och personer med pittaobalans. Kapha kan låta 0,5 röd chili fräsa med i kryddblandningen.

Ingredienser 1 portion

1 dl chana dal

80 g broccoli

0,5 tsk gurkmeja

1 tsk spiskumminfrö

0,5 tsk ingefära

1 nypa hing

1 msk ghi

Bergsalt efter smak

Vatten

Gör såhär:

  1. Skölj och blötlägg linserna 4-5 timmar i hett vatten.
  2. Häll av vattnet och skölj igen.
  3. Dela broccolin i små buketter, skiva stammen tunt.
  4. Lägg linserna, salt och gurkmeja i en kastrull, häll på vatten så att det täcker linserna, lägg på broccolin.
  5. Koka upp och låt koka under lock på medelvärme tills linserna och broccolibitarna är mjuka, cirka 10-15 minuter.
  6. Kolla linsernas mjukhet då och då, de ska inte vara al dente, utan helt mjuka.
  7. Värm ghi i en liten kastrull. Häll i hing och spiskumminfrö och fräs en stund.
  8. Lägg till ingefära och rör om snabbt. Häll sedan krydd- och ghi-blandningen i dal- och broccoliblandningen, rör om.
  9. Servera med basmatiris, färsk koriander och kanske pressa lite citron över.

Lämna ett svar

Senaste artiklarna

I samarbete med Gerda erbjuder jag webbkursen Låt själen visa vägen i vardagen. Tillsammans med Tia-medlemmar får 750 kr i rabatt.

Boka behandling

Som medlem får du 10% rabatt på mina behandlingar. Läs mer och boka via knappen nedan. 

Foto: Ewa Imagez
Aktuellt i butiken:

Medlemmar på portalen har alltid rabatt i webbutiken!

Jag prioriterar medlemmar på portalen Tillsammansmedtia.se och har alltid 5% rabatt i webbutiken och då och då specialerbjudanden!

Varje månad ändras rabattkoden, just nu är den OKT21. Uppge den när du checkar ut i webbutiken. Rabatten gäller hela oktober, går inte att kombinera med andra erbjudanden.