5 sätt att träna din intuition

Att följa vår intuition är en viktig del av en livsstil som gynnar energiflöde och balans i kropp och sinne. Men många tycker att det är svårt att känna den. Här är 5 sätt att öva upp intuitionen, så att du känner den tydligare. Gör träningen till en del av din vardag!

När du noterar meddelanden från din intuition – se till att följa dem! Anmäl dig till kursen, ta den andra vägen eller köp den boken. Ju mer du lyssnar och följer, desto starkare kommer intuitionen att tala till dig.   

1. Jobba intuitivt med orakelkort.

Dra ett orakel-, ängla-, tarotkort på morgonen. Skriv ner hur du förutspår att dagen ska bli/kännas utifrån vad du får till dig av kortet, undvik att läsa i boken till korten. Vad säger symbolerna, orden och färgerna just dig, just nu, om just denna dag? Jämför på kvällen, skriv ner hur dagen blev. Vad hade du känt in ”rätt”?

2. Utveckla din kreativitet. 

Kreativiteten är beroende av fantasin och intuitionen, när du har flow är du i kontakt med din intuitiva sida och gudinnligheten. Utveckla därför din kreativitet! Ägna dig åt skapande på olika sätt, måla, skriv, fota, gör nya recept, välj ett eller flera kreativa uttryck och släpp loss allt du har inom dig, så ofta du kan! Du tränar också både intuition och kreativitet när du göra invanda saker på ett nytt sätt, så som att borsta tänderna med vänster hand och att gå nya vägar till jobbet.   

3. Låt din intuition tala till dig!

Träna intuitionen flera gånger om dagen på allt du har runt omkring dig! Ställ dig följande frågor, plocka upp det första svaret som kommer. Det allra första som kommer upp är intuitionen – men det är sällan den mest högljudda rösten, så lyssna/känn in noga! 

Vilken färg har nästa bil som åker förbi? 

Är nästa person jag möter en man eller kvinna? 

Vilken färg på tröjan kommer chefen att ha idag

Vilken kassa-kö kommer gå snabbast

Kommer busschauffören att vara man eller kvinna

Hur många rödljus kommer jag behöva stanna i på vägen till jobbet.

4. Träna på att känna in tiden. 

Varje gång under dagen när du undrar vad klockan är, blunda ett ögonblick och känn efter vad du tror att hon är innan du kollar. Med träning blir du allt mer exakt i din inre klocka.

5. Träna på att använda magkänslan istället för intellektet. 

Börja med små saker, så som att välja om du ska ta höger eller vänster när du är ute och promenerar eller vilken kompis du ska bjuda på middag. Välj med intuitionen och notera sedan vad dina val leder till. Små val kan göra större skillnad i ditt liv än du förmodligen är medveten om.

Lämna ett svar